Etik og adfærd
Etik og adfærd

På Assenbjerggaard
lever Skotsk højlandskvæg - et godt ko-liv

Hos Assenbjerg Highland Cattle har vores skotske højlandskvæg et godt, naturligt og sundt ko-liv med masser af frihed og tid til at vokse sig store, stærke og kødfulde.

 

Dyrene lever hele deres liv ude i den friske jyske natur, hvor de har plads til at bevæge og boltre sig. Naturens eget spisekammer er kvægets bedste foder. Om sommeren spiser køerne de vildtlevende græsser og urter, som de finder på de marker, sletter og naturarealer, de går på. I vintermånederne får de græswrap og hø som vi selv producerer på vores økologiske græsmarker.

 

Kombinationen af et ko-liv med masser af bevægelse og naturligt foder giver kødet fra skotsk højlandskvæg den velkendte smag af okse og vildt, ligesom kvalitetskødet har en god struktur, et lavt fedtindhold og en ægte mørhed, der med garanti giver dig, din familie og dine gæster en forkælende smagsoplevelse.

Køer skal have lov til at klø sig på halen med hornene.


I Assenbjerg Highland Cattle er vi godkendt af Dyrenes Beskyttelse.

Det er et kvalitetsstempel og din garanti for, at vi bekymrer os om,

at dyrene har et godt liv.

 

Skotsk højlandskvæg er berømt for sin ikoniske langhårede pels og de flotte lange horn, og på Assenbjerggaard får køerne naturligvis lov til at beholde hornene, så de kan klø sig bag halen, når de i samlet flok går og græsser og laver landskabspleje i de jyske naturområder til gavn for et rigt og varieret plante- og dyreliv.